Drugi o nama

Drugi o nama

Tango Six

Na aerodromu „13. maj“ kod Zemun Polja održano je osmo po redu državno prvenstvo za ultralake letelice. Zahvaljujući inicijativi AK „Ćuprija“, glavnog organizatora takmičenja, u zvaničnoj kategoriji okupio se 31 takmičar iz pet srpskih aero-klubova uz ostvarenih 200 sletanja i preko 35 sati naleta.

Šampion u kategoriji ultralakih aviona za sledećih 12 meseci je Nenad Mirković koji se takmičio pod zastavom AK „Ćuprija“, u kategoriji zmajeva najbolji je bio Goran Spasić iz AK „Smederevo“ dok je u klasi žirokoptera (koji su se ove godine takmičili po prvi put) pobedio Srđan Kostić iz AK „Ćuprija“.

Organizator je, pored okupljanja celokupne srpske ultralake zajednice, pomerio granice u organizaciji ove godine i zahvaljujući prenosu celokupnog takmičenja uživo preko YouTube streama. Organizaciju takmičenja pomogli su Vazduhoplovni savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

Kako je bilo u subotu, da li su vremenski uslovi uticali na preciznost takmičara i šta oni sami kažu o ovogodišnjem nadmetanju, pogledajte u našoj video reportaži:https://youtu.be/Vlo3aaTKXh4

IZVOR. http://tangosix.rs


Brzi linkovi

Novosti

Najnovije u video arhivi

Pogledajte ostale video snimke »